Na današnji dan prije 8 godina osnovana je Socijalna samoposluga Vinkovci

Na današnji dan prije 8 godina otvorena je Socijalna samoposluga u Vinkovcima u organizaciji udruge Mladi protiv gladi kao druga takva u Republici Hrvatskoj.

Teško je izreći sve događaje kojima smo imali prilike svjedočiti kroz svo ovo vrijeme od kada postojimo. Kroz Socijalnu samoposlugu prošlo je na tisuće osoba, na tisuće lica koja pored osnovnih životnih namirnica traže i ono malo razumijevanja, pažnje i ljubavi koja je potrebna svakom čovjeku.

Ono na što smo najviše ponosni su naši mladi volonteri koji ne prestaju oduševljeno raditi za dobrobit drugih ne tražeći ništa za uzvrat. Ako na njima svijet ostaje, naš svijet je siguran.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nema naših donatora od kojih možemo istaknuti škole, vrtiće, sportske klubove, poduzetnike, udruge, institucije ali i građane koji nam neprestano ukazuju povjerenje i dozvoljavaju nam da budemo u mogućnosti pomoći onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Naša je udruga utemeljena na kršćanskim temeljima i poruka koju uvijek želimo prenijeti drugima jest: „Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest!“.