O nama

Neprofitna udruga Mladi protiv gladi osnovana je 2012. godine kako bi odgovorila na potrebe lokalne zajednice u vidu skrbi o socijalno ugroženim osobama i osobama u riziku od siromaštva. U veljači 2013. godine, po uzoru na riječku, Udruga je otvorila odnosno započela projekt Socijalne samoposluge Vinkovci, prvi takav na području Vukovarsko-srijemske županije. Socijalna samoposluga kontinuirano djeluje već 9 godina, a broj osoba u potrebi, nažalost, se ne smanjuje. Socijalna samoposluga prikuplja donacije pravnih i fizičkih osoba te ih preusmjerava svojim korisnicima, kojih je sad već preko 3500 članova obitelji.

 

Od 2018. Udruga se fokusira na rad s mladima, posebno marginaliziranim i ranjivim skupinama pa tako piše, provodi i surađuje na raznim projektima: Kreativnim radom do stjecanja novih vještina (prosinac 2018.-kolovoz 2019.), Mladi pod svjetlima reflektora društva (siječanj 2018.-travanj 2019.) te Centar za mlade grada Vinkovaca (siječanj-prosinac 2022.). U lipnju 2022. započela je provedba projekta Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

 

Želja nam je našim projektima i aktivnostima graditi bolji svijet te iskorijeniti siromaštvo i glad, u kojem god obliku.

“Više je gladi u svijetu za ljubavlju i pažnjom, nego za kruhom.” Majka Terezija