Raspored radionica programa “Osvijetljen put-program usmjeren djeci i obitelji”

U razdoblju od prosinca 2023. do svibnja 2024. godine organiziramo niz radionica usmjerenih na osnaživanje obitelji i djece u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Naše aktivnosti obuhvaćaju tri glavna područja:

Raspored radionica za razdoblje prosinac 2023./ svibanj 2024. godine

Cilj ovih radionica je pružiti roditeljima alate i strategije za unapređenje samopouzdanja i emocionalnog zdravlja njihove djece, te pomoći roditeljima u suočavanju s roditeljskim stresom. Također, kroz kreativne radionice, želimo ojačati vezu između roditelja i djece te potaknuti zajedničko vrijeme ispunjeno kreativnošću.

Motivacija i empatija

Odnosi s drugima i suradnja

Ove radionice fokusiraju se na razvoj emocionalne pismenosti i socijalnih vještina kod djece i mladih. Kroz različite teme, mladi će naučiti kako prepoznati i upravljati svojim emocijama, razviti empatiju i motivaciju te graditi pozitivne odnose s vršnjacima i drugima u svojoj zajednici.

Namijenjene mladima, ove radionice pružaju priliku za razvoj novih vještina i kreativno izražavanje. Mladi će kroz novinarske i likovne radionice dobiti prostor za istraživanje svojih interesa, izražavanje kroz umjetnost i stjecanje praktičnih znanja koja će im pomoći u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju.