RIT Croatia godišnja dobrotvorna aukcija za Udrugu Mladi protiv gladi

Dragi svi!
 
Svi znamo kako je prosinac svima najdraži mjesec darivanja. Ništa drugačije nije ni studentima RIT Croatia koji već preko 20 godina u prosincu organiziraju tradicionalnu godišnju dobrotvornu aukciju na kojoj prikupljaju pomoć jednoj humanitarnoj udruzi koju odaberu studenti fakulteta. Ove godine oni su izabrali baš nas! Velika nam je čast što smo izabrani te što smo uspješno ostvarili suradnju.
 
Ove godine aukcija se održala u online okruženju putem platforme AirAuctioneer na kojoj su tijekom petodnevne “tihe” aukcije bili izloženi donirani predmeti te glavna licitacija na Zoom platformi.
 
“Studenti Zagreb i Dubrovnik kampusa još jednom su ujedinili snage i pokazali veliko srce, ali i iznimne organizacijske vještine. Nadali smo se prikupiti osnovna sredstva u ovu svrhu, ali više od svega, nadali smo se podići svijest među ljudima o činjenici da postoje mnogi pojedinci koji preživljavaju, a ponekad, nisu u mogućnosti doći do osnovnih životnih potrepština”, rekla je Džejla Šuman, Predsjednica Studentskog vijeća RIT-a Croatia, koja je također dodala “Posebno se zahvaljujemo svima koji su donirali predmete za aukciju i tako podržali ovaj događaj vrijedan spominjanja. Također smo zahvalni svim članovima RIT Croatia zajednice koji su sudjelovali u licitaciji i omogućili nam da prikupimo više od 25.000 kuna za Udrugu Mladi protiv gladi!”
 
Dobrotvorna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT-a Croatia koja je započela prije više od 20 godina. Svake godine ju organiziraju studenti i uvijek naiđe na veliko odobravanje zajednice. Kako bi dali doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT-a Croatia doniraju određene predmete za koje se kasnije natječu na aukciji. Uz puno zabave i u dobroj atmosferi, predmeti se prodaju tijekom aukcije za iznose puno manje od tržišne vrijednosti. Bitno je spomenuti da predmete također doniraju organizacije i kompanije s kojima RIT Croatia surađuje, kao i alumni RIT-a Croatia.
(https://www.croatia.rit.edu/rit-croatia-news/551/3691#ritcroatia)
Od srca se još jednom zahvaljujemo svima koji su ovu dobrotvornu aukciju organizirali, proveli i u njoj sudjelovali, što donacijom predmeta, što licitiranjem. Radujemo se svim budućim suradnjama i zajednici RIT Croatia želimo puno uspjeha u daljnjem radu, obrazovanju i društvenom djelovanju!