Udruga Mladi protiv gladi potpisala je Sporazum o partnerstvu na projektu „Nauči, Uoči, Reagiraj“

Udruga Mladi protiv gladi partner je na još jednom projektu koji je pripremila Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Vinkovci.

Potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu s Društvom Naša djeca Vinkovci i udrugama Klupko, Mladi protiv gladi i Stolnoteniski klub Cibalia, osigurani su svi preduvjeti za provedbu projekta „Nauči, Uoči, Reagiraj“.

Provedba projekta trajat će 18 mj., vrijednost projekta iznosi 499.532,15 kuna, a sredstva su dodijeljena iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i Vlade Republike hrvatske, Ureda za udruge. 

Cilj projekta je ojačati kapacitete četiri lokalna OCD-a putem izobrazbe u području financijskog upravljanja, prikupljanja sredstava (crowdfundinga), te putem Radionica socijalnih vještina na kojima će sudjelovati zaposlenici i/ili volonteri, kao i stvaranjem partnerstva između udruga i lokalne vlasti, odnosno stvaranjem socijalnog dijaloga kako bi usmjerenije i učinkovitije djelovali prema svojim korisnicima, odnosno kako bi pružili učinkoviti odgovor na uočene potrebe djece u kriznoj situaciji.

+2